Spletni seminar o neješčih in izbirčnih otrocih

Ali se tudi vi srečujete z neješčnostjo ali izbirčnostjo pri otroku? Se sprašujete, kako pristopiti k otroku, ki odklanja hrano? Ne veste, ali je zaradi tega potrebno obiskati pediatra? Ali pa želite biti zgolj oboroženi s praktičnim znanjem, v primeru da vaš otrok prične odklanjati hrano?

Odgovore na ta in mnoga druga vprašanja boste prejeli na seminarju Neješčnost in izbirčnost pri otrocih, ki bo potekal v četrtek, 6. junija 2024, med 20. in 21.30. uro preko spleta.

Pediatrinja Dina Al Nawas, klinična psihologinja mag. Valentina Stefanova Kralj in klinični dietetik doc. dr. Evgen Benedik bodo neješčnost in izbirčnost pri otrocih predstavili vsak iz svojega zornega kota ter vam podali nasvete in praktične napotke, ki vam bodo v pomoč pri vzpostavljanju ustreznega prehranjevanja. Po predavanjih bo sledila diskusija z vašimi vprašanji.

Seminar je v prvi vrsti namenjen splošni javnosti, predvsem pa staršem in starim staršem, ki imajo neješče ali izbirčne otroke oziroma vnuke.

Cena seminarja: 39 eur

PRIJAVNICA na spletni Seminar o izbirčnih in neješčih otrocih.

O predavateljih:

Dina Al Nawas, dr. med., spec. pediatrije, pediatrinja v Zdravstvenem domu Medvode. Bila je aktivna članica projekta Medimedo, ki otrokom preko igre pomaga premagati strah pred zdravniškim pregledom oz. strah pred “belimi haljami”. Objavlja strokovne članke s področja pediatrije ter se aktivno udeležuje številnih strokovnih izobraževanj.

mag. Valentina Stefanova Kralj, specialistka klinične psihologije in vodja kliničnopsihološke dejavnosti na Pediatrični kliniki, UKC Ljubljana. Opravlja diagnostično, svetovalno in psihoterapevtsko delo z otroki in mladostniki, ki potrebujejo zdravljenje zaradi kronične telesne bolezni, funkcionalnih motenj prebavil, težav pri hranjenju in pridruženih duševnih motenj. Je tudi predavateljica na podiplomskem modulu Kliničnopsihološko ocenjevanje, za področje motenj prehranjevanja in somatizacij. Sodeluje v več delovnih skupinah na področju duševnega zdravja in v delovni skupini za pripravo smernic zdravega prehranjevanja dojenčkov in malčkov.

doc. dr. Evgen Benedik, univ. dipl. inž. živilske tehnologije, delno zaposlen na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana kot klinični dietetik in delno na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani kot predavatelj klinične prehrane in dietetike. Je ustanovitelj in lastnik Inštituta za prehransko programiranje in ima bogate izkušnje na področju prehranskega svetovanja. Objavlja strokovne in znanstvene članke, med drugim tudi o vplivu prehrane človeka v prvih 8000 dneh življenja na dolgoživost, pojavu debelosti, sladkorne bolezni, srčno-žilnih ter drugih bolezni. Je aktiven član različnih uglednih domačih in tujih strokovnih in znanstvenih združenj.